افغانستان محور گفت‌وگوی وزیران امور خارجه امارات و بریتانیا

بریتانیا پیش‌تر برنامه‌ای برای پذیرش ٢٠ هزار پناهنده از افغانستان را معرفی کرده بود

 وزیران امور خارجه امارات و بریتانیا تلفنی گفتگو کردند - عکس از وام

شیخ عبدالله بن زاید النهیان، وزیر امور خارجه و همکاری بین‌المللی امارات متحده عربی با دومینیک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا در یک کنفرانس تلفنی درباره وضعیت پیش آمده در افغانستان گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی وام، در این تماس تلفنی که پس از تصرف سریع افغانستان توسط شبه نظامیان طالبان و خروج نیروهای آمریکایی انجام شد، شیخ عبدالله در بر حمایت امارات از تلاش‌های جامعه بین‌المللی برای دستیابی به امنیت و ثبات در افغانستان تأکید کرد.

دیپلمات‌های ارشد دو کشور راه‌های تحکیم بیشتر روابط دوستی و همکاری استراتژیک بین امارات و بریتانیا را مورد بررسی قرار دادند.

همچنین، دومینیک راب از شیخ عبدالله برای حمایت امارات از تخلیه شهروندان انگلیسی و همچنین افغانستانی‌هایی که در ۲۰ سال گذشته به بریتانیا کمک کردند، تشکر کرد.

برخی از شهروندان افغانستان به‌عنوان مترجم یا کارمند برای نیروهای نظامی خارجی و رسانه‌های بین‌المللی همکاری می‌کردند. با توجه به خطر مرگ برای آنها، دولت بریتانیا اعلام کرد که این افراد و خانواده‌هایشان را به‌عنوان پناهنده می‌پذیرد. در همین راستا بریتانیا برنامه‌ای برای پذیرش پناهندگان افغانستانی معرفی کرد. در این برنامه بریتانیا طی سال‌های آینده راه استقرار ۲۰ هزار شهروند افغانستان را هموار خواهد کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در سال اول علاوه بر پنج هزار افغانستانی که در سال‌های گذشته با دولت بریتانیا همکاری کردند، پنج هزار پناه‌جوی واجد شرایط دیگر نیز در بریتانیا مستقر می‌شوند. در این برنامه زنان و دختران و گروه‌های اقلیت، در اولویت ورود به بریتانیا قرار دارند. این برنامه همچنین به دیگر افرادی که در خطر نقض حقوق بشر یا بدرفتاری از سوی طالبان قرار دارند نیز، توجه ویژه دارد.

در مقابل، امارات متحده عربی هم به دلیل پذیرش اشرف غنی در خاک خود، به صدر اخبار این روزها آمده است.

امارات روز چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد اشرف غنی رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان را که با ورود طالبان به کابل، کشور را ترک کرد، به همراه خانواده‌اش بنابر «ملاحظات انسان‌دوستانه» پذیرفته است.

در بیانیه یک خطی این وزارتخانه تنها گفته شده است: «وزارت امور خارجه و همکاری بین‌المللی امارات متحده عربی می‌تواند تأیید کند که امارات متحده عربی از ورود رئیس جمهوری اشرف غنی و خانواده او به کشور، بر اساس زمینه‌های انسان‌دوستانه، استقبال کرده است.»

آقای غنی در مطلبی که در فیس‌بوک منتشر کرد، گفت افغانستان را ترک کرد تا از خونریزی بیشتر در کشورش جلوگیری کند، گرچه بنا بر گزارش برخی رسانه‌ها، خروج سراسیمه او از کشور مانع ادامه گفت‌و‌گوهای صلح با طالبان و انتقال آرام قدرت شد.

بیشتر از جهان